Loppersumse met foto in de prijzen

LOPPERSUM - De fotoactie 'Fiets de winter door' kent vier winnaars. De mooiste winterfietsfoto's zijn gemaakt door: Edwin Verlind uit Eelderwolde, Franske Hoekema uit Haren, Idhuna Tardjopawiro uit Loppersum en Martje Mulder uit Groningen.

Van 9 januari tot en met 24 februari riep Groningen Bereikbaar mensen op die van, naar of via de stad Groningen fietsen om tijdens hun fietstocht van of naar het werk af te stappen, een foto te maken en deze in te sturen of te delen via social media.

114 deelnemers stuurden bijna 150 foto's in. Prachtige foto's van wat mensen onderweg tegenkwamen: van paddenstoelen en sneeuwpoppen tot de mooiste landschappen met zonsopgang of -ondergang. Ook foto's van fietsende mensen en selfies van bikkels die weer en wind trotseerden kwamen vaak voorbij.

De jury, bestaande uit Wim Borghols (voorzitter Fietsersbond Groningen), Bob de Vries (fotograaf) en Wilko Huyink (directeur Groningen Bereikbaar), koos met behulp van wethouder Philip Broeksma de vier winnaars. Zij zochten daarbij naar de ultieme winterfoto die stimuleert om te gaan fietsen. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk reikte donderdag de prijzen uit in het Fietscafé van de Fietsersbond Groningen.

Het doel van deze winteractie van Groningen Bereikbaar was mensen te stimuleren ook in de winter door te blijven fietsen. Daarnaast kunnen ze met hun foto's anderen motiveren en inspireren om ook te gaan fietsen. In en rond de stad liggen mooie en snelle fietspaden. Door de opkomst van de e-bike en de speed pedelec wordt de fiets een geschikter alternatief voor de auto. Fietsers vermijden de drukte op de weg en zijn gezond, voordelig en duurzaam bezig.