Veel belangstelling voor de Delfzijl-film

DELFZIJL - Voor de film ‘Delfzijl, boeiend verleden, mooie toekomst’, die op dinsdag 26 maart in De Molenberg in Delfzijl in première gaat, bestaat veel belangstelling.

Op donderdag 14 maart waren al bijna 300 kaarten verkocht of toegezegd aan gasten van de videogroep. De film gaat over de geschiedenis van Delfzijl vanaf 1300. De strijd tegen het water was toen belangrijk. Ook de tijd van de tachtigjarige oorlog en van Napoleon komen in de film voor.

Daarna wordt een wandeling door het centrum van Delfzijl gemaakt waarbij dekijker ontdekt dat nog veel geschiedenis in Delfzijl zichtbaar is. Zelfs de recent blootgelegde waterkelders op het Lommertsterrein komen in de film voor.

De film is gemaakt door vijf leden van de videogroep , aangevuld met amateur historicus Reint van der Veen, die heel veel over Delfzijl weet. Tonnie Stam maakte prachtige drone opnamen die in de film zijn gebruikt.

Kaarten voor de film zijn verkrijgbaar bij de Read Shop voor slechts drie euro en - indien niet uitverkocht - op 26 maart in de Molenberg. De film begint om acht uur.