Concert 15 jaar DOOK en Magellan Singers

DELFZIJL - Het bekende shanty en folksong koor Magellan Singers uit Delfzijl en DOOK (Delfzijls Opera Operette Koor) geven zondag 24 maart om 14.30 uur een voorjaarsconcert in de RK St Joseph kerk in Delfzijl.

Het was 15 jaar geleden bij de beide koren even wennen toen besloten werd om voor het eerst gezamenlijk op te treden. Ergens begrijpelijk dat de leden moesten schakelen omdat de koren als basis verschillende uitgangspunten hebben. Maar er zijn ook veel overeenkomsten. Beide koren zingen een ode aan de liefde, gevat zijn in herkenbare melodien.

Nu, na 15 jaar blijkt de formule nog altijd een succes. Ook door de diversiteit in de programma`s kan het publiek nu genieten van: opera, operette, musical, folk, seasong en shanty. De Magellan Singers ( als oudste shntykoor in Noord-Nederland) zingen onder andere hun nieuwe songs en laten horen dat amateurs bijna professioneel kunnen zingen. Het koor heeft eigen solisten en om nog meer sfeer terug te halen is Klara Mulder (fluitiste) voor deze gelegenheid toegevoegd aan het eigen Magellan-orkest.

DOOK zingt onder andere een selectie uit de opera Nabuco van Verdi en uit de operette Eine nacht in Venedig van Johan Straus en een musical van Andrew Lloyd Webber. De sopraan Ellen Palmen zingt bij zowel Magellan als Dook een paar prachtige solo`s.

Als afsluiter gaan beide koren gezamenlijk het lied Danny Boy en Take me Home zingen uit het Magellan Singers repertoire.

De kerk is om 13. 45 uur open en de toegang is vrij. Wel zal een bijdrage gevraagd worden om de kosten te dekken.