Minimarkt in bieb Spijk

SPIJK - De bibliotheek van Spijk (Ubbenasingel) verandert zatetrdag 30 maart van 10.00 tot 17.00 uur in een heuse minimarkt met de naam Kleintje Winkelhuis.

Bezoekers kunnen op een leuke en gezellige manier kennismaken met lokale ondernemers en het bewonersinitiatief Winkelhuis Spijk. Daarnaast geven basisscholen Fiepko Coolman en de Borgstee uitleg over het te bouwen Kindcentrum in Spijk.

Kleintje Winkelhuis is een initiatief van de jonge stichting Winkelhuis Spijk. De stichting wil met Kleintje Winkelhuis laten zien dat er in Spijk en omgeving veel ondernemers zijn. Allemaal dragen ze op hun eigen manier bij aan de leefbaarheid van het gebied. De stichting wil van de locatie een plek maken waar ondernemers, start ups en zzp-ers elkaar versterken en kunnen groeien.

Bewonersinitiatief Winkelhuis Spijk is een idee van Hanneke Heun en Kitty Wiersema. Zij zagen in het aanstaande vertrek van bibliotheek naar het te bouwen Kindcentrum, een kans om het gebouw - een voormalige school - nieuw leven in te blazen als plek voor ondernemers. „In 2018 hebben we ons oor te luisteren gelegd in ons dorp en ontstond dit idee,” vertellen Hanneke en Kitty.

„Dankzij steun van de gemeente Delfzijl, een bijdrage van het Loket Leefbaarheid, support door CMO STAMM krijgt project Winkelhuis Spijk steeds meer vorm. Vanuit het pand zie je in de verte het Google datacenter liggen. Dat is toch een inspirerend uitzicht.”