Leerlingen De Springplank planten 300 bomen bij Golfclub Duurswold

STEENDAM - Groningse Golfclub Duurswold heeft net als vorig jaar in samenwerking met OBS De Springplank en Martin Knol Tuinontwerp deelgenomen aan de Nationale Boomfeestdag.

Maar liefst zestig kinderen van de school uit Siddeburen hebben meer dan 300 bomen geplant. De bomen en struiken zijn verspreid over het gehele golfterrein geplant. De afgelopen jaren heeft de golfclub gefaseerd veel zieke bommen gekapt. De bomen zijn besmet met de zogeheten ’essentaksterfte’ en deze ziekte heeft zich inmiddels in meer dan 80% van de essen gehuisvest. Essen komen in het hele land veelvuldig voor en de ziekte zorgt ervoor dat de bomen sneller kunnen omvallen.

De golfclub heeft er alllemaal bes-dragende bomen (lijsterbessen, hazelnoten appelbes, krentenboom, cantoniaster) bijgekregen. Mede door deze bomen wordt er een prettig leefgebied voor vogels gecreëerd. Het doel is om primair de merel aan te trekken, omdat deze vogel op een biologische manier bijdraagt aan de bestrijding van emelten en engerlingen.

De leerlingen hebben naast het planten van bomen ook een workshop biodiversiteit op de golfbaan gevolgd en een heuse masterclass golf. Harde windstoten en veel regen hebben de pret niet kunnen drukken.