Is Jo-An de mooiste?

APPINGEDAM - De 17-jarige Jo-An Trinidad uit Appingedam staat in de finale van Miss Teen of Groningen 2019. De Damster schone strijdt met samen met 16 andere jonge schoonheden voor de titel. .

„Het is de laatste ronde van de verkiezing,” vertelt Jo-An Trinidad. „Degene die de meeste stemmen binnen haalt wint de verkiezing en gaat door naar de landelijke finale. Ik heb mij aangemeld, omdat ik al lang probeer wat te gaan doen in de modellenwereld. Eigenlijk moet je daar 1,71 meter voor zijn. Ik ben net 3 centimeter te klein. Toen ik mij aanmeldde voor de wedstrijd heb ik het in eerste instantie tegen niemand verteld. Ik wilde niet al te veel verwachtingen kweken. De teleurstelling zou dan groter zijn als ik niet door de eerste rondes zou komen.”

Echter, hierin was Trinidad wat te bescheiden. „Nadat ik mij aan heb gemeld, ben ik gescout door onder andere Miss Beaty Drenthe. Samen met nog veel andere meisjes was ik uitgenodigd voor een casting op 24 februari in het Fletcher hotel in Paterswolde. Er werd gelet hoe je liep en naar de uitstraling. Ook moest je lopen in bikini. Dat vond ik eerst wel een beetje eng. Een week later vond de fotoshoot plaats en werd er druk geoefend op het lopen. Ook zamelen we geld in voor de LINDA Foundation. Een stichting die is opgericht door Linda de Mol en als doel heeft om kinderen en gezinnen niet langer in armoede te laten opgroeien. Er kan gestemd worden per SMS naar 3010. Ik heb daar net als de andere kandidaten een eigen sms code. Mijn code is ‘Poll Groningen Jo An’. Of ik de finale win, kan ik niet zeggen. Er zijn ook veel andere kandidaten. Mocht ik de finale doorkomen, dan kan ik je wel vertellen dat het groot feest is.“

Voor Trinidad is wellicht een eerste stap naar een modellencarrière gezet, maar zij zet ook zeker in op een andere toekomst. „Ik ben eerstejaars student HBO Ondernemerschap en Retail Management. Het is mijn ambitie om een eigen onderneming te hebben in kleding of iets met haar. Ook lijkt het mij heel leuk om manager in een bedrijf te worden. Momenteel werk in bij de Albert Heijn in Delfzijl.”

Mark Giesolf