VVD Eemsdelta op werkbezoek bij agrariërs in Loppersum

LOPPERSUM - Samen met statenlid Madà Miesen hebben Erik Jan Bennema, Eduard Mulder, Bert-Jan Huizing (allen op VVD kieslijst provinciale verkiezingen) en Eisse Luitjens (lijsttrekker VVD waterschap Noorderzijlvest) zaterdag drie agrarische bedrijven bezocht in de gemeente Loppersum.

Er werd een bezoek gebracht aan het akkerbouwbedrijf van de familie Havinga in Loppersum. De volgende halte was het bloembollenbedrijf van Albert Hartman in Zeerijp en het laatste adres was het melkveebedrijf van Izak van Donk in Zeerijp.

Er werd uitgebreid gepraat over de sector en de frustraties die het geeft als de landbouw steeds in de hoek staat waar de klappen vallen als het bijvoorbeeld gaat over klimaat en milieu. Al met al hebben de drie agrarische ondernemers die bezocht zijn veel voeding gegeven aan de VVD politici.

De landbouw is in Groningen een belangrijke economische sector, de VVD vindt dat agrarische bedrijven de ruimte moeten krijgen zich te blijven ontwikkelen. De VVD vindt het logisch dat boeren een grote rol spelen bij het beheer van landschap, cultuur en tradities. Om te investeren in duurzaamheid en dierenwelzijn, moet de sector ook in staat zijn om deze investeringen terug te verdienen. Dit kan bijvoorbeeld door toe te staan om meer dieren te kunnen houden.

De provincie moet niet alleen biologisch boeren stimuleren, maar alle sectoren kans geven zich te verbeteren en te vernieuwen. Willemien Snijder uit Wagenborgen, ook kandidaat voor de Provinciale Staten uit de Eemsdelta, riep recent hiertoe ook op in de Nieuwe Oogst, het agrarisch nieuwsblad.