Weer Ultra Swim vanaf Lauwersoog tijdens Swim Challenge

LAUWERSOOG - De Swim Challenge in Groningen, waarvoor de inschrijving inmiddels is geopend, heeft voor de tweede keer als onderdeel de Ultra Swim van Lauwersoog naar Groningen.

Op zaterdag 31 augustus wordt de zesde editie van deze zwemuitdaging georganiseerd in de provincie Groningen. Tijdens de Groningen Swim Challenge halen de deelnemers geld op voor het UMCG Kanker Researchfonds.

In combinatie met de scholenacties rondom Heel Groningen Zwemt werd vorig jaar het recordbedrag € 225.000, opgehaald. In de eerste vijf jaar is er ruim € 500.000 vanuit de Groningen Swim Challenge naar kankeronderzoek gegaan.

Ter ere van de vijfde verjaardag wredvorig jaar voor het eerst de Ultra Swim georganiseerd, een tocht waarbij de zwemmers in estafettevorm in totaal 50 kilometer zwommen van Lauwersoog naar Groningen. Daarnaast worden ook de bekende afstanden ook weer afgelegd: de 33 kilometer van Zoutkamp naar de stad Groningen, en natuurlijk de City Swim – 1,5 kilometer door de Groningse grachten.

Arjen Robben werpt zich wederom op als ambassadeur. Robben: „Het is een evenement waarbij iedereen, van jonger tot oud, wordt gestimuleerd om te gaan sporten, dat is altijd goed. Daarnaast heb ik echt bewondering voor de deelnemers. Zo ver zwemmen, dat is iets wat je niet onvoorbereid kunt doen. Zwemmen is een groot deel techniek, je kan niet zomaar het water in springen en vertrouwen op jouw fitheid en kracht. Dat er ook nog eens geld wordt ingezameld voor een goed doel maakt het plaatje af.”