Von Oy optiekdagen met revolutionaire oogmeettechniek

APPINGEDAM - Drie dagen per jaar geeft Von Oy Optiek 50% korting op alle merkmonturen. De optiekdagen zijn dit jaar op 14, 15 en 16 maart.

Tijdens de optiekdagen kunnen bezoekers ook gratis kennis maken met de revolutionaire oogmeettechniek, de DNEye® scanner. De DNEye® scanner die Von Oy Optiek in Appingedam in de oogmeetruimte heeft staan, verricht maar liefst 1200 hypernauwkeurige metingen. De opticiens Cris Mulder en Marcel Takens zijn enthousiast over de gegevens die een oogmeting met de scanner van Rodenstock oplevert.

Vanweg de te verwachten drukte, krijgt Von Oy een leuke oldtimer caravan van Rodenstock bij de winkel waar dezelfde meting met de DNEye® scanner verricht kan worden.

,,Het instrument scant met een onschadelijke lichtstraal het oog op zeven punten,” legt Cris Mulder uit. ,,We meten de sterkte voor het kijken op afstand en dichtbij, de stand van de ogen tijdens het lezen, we controleren het hoornvlies en de oogdruk. Eventuele afwijkingen als staar of glaucoom komen zo ook aan het licht.”

Voor mensen die slechter zien in het donker en daarom ’s nachts liever niet autorijden, biedt de scanner nieuw perspectief. ,,In werkelijkheid is hun oogafwijking in het donker namelijk anders dan overdag. Dat heeft te maken met de grootte van de pupil. De scanner meet de exacte oogafwijking bij meerdere pupilgroottes. Dankzij die nauwkeurige gegevens kunnen we een bril maken die een ontspannen, gedetailleerd en contrastrijk beeld oplevert, zowel overdag als bij schemer en in het donker. Al met al brillenglazen speciaal voor een ieders ogen gemaakt.”

Wilt u een meting met de DNEye® scanner ervaren? Een afspraak maken kan via: www.vonoy.nl of 0596-622491.