Fleurige Gekke Zaterdag

DELFZIJL - Het is op zaterdag 2 maart weer Gekke Zaterdag in Delfzijl. Vaste deelnemer Bloemenhuis Akkerman zorgt er traditiegetrouw voor dat iedereen naar huis kan met een mooi bloemetje.

„We doen vanaf het begin van het ontstaan van Gekke Zaterdag mee,” vertelt eigenaresse Marjon Vast van Bloemenhuis Akkerman. „Bloemenhuis Akkerman bestaat al ruim 60 jaar. Heino en ik zijn er als stagiair begonnen en in 1991 hebben we de zaak overgenomen. We maken er tijdens Gekke Zaterdag wat leuks van. Dat is ook de insteek van Gekke Zaterdag: iedere winkelier verzint een mooie actie, zodat mensen naar het centrum komen. We doen dan vaak wat speciale dingen. Echte meenemers voor als je er toch bent. Dat is het voordeel van zelf de inkopen doen. Je kan een mooie prijs/kwaliteitverhouding bereiken voor de klanten. We kunnen onze eigen kop volgen.”

„Als het ware zouden klanten met een briefje met boodschappen door het centrum kunnen lopen om op die manier de koopjes binnen te halen. We kijken bij het verzinnen van een actie naar het seizoen en wat dus actueel is. Wat het exact gaat worden, weet ik nog niet. We zijn sterk in bloemen en planten. In het verleden hebben we mooie acties met rozen en tulpen gehad. Als Bloemenhuis Akkerman zijn we altijd op zoek naar primeurtjes: de nieuwste soort bloemen willen we graag in ons assortiment hebben en daar doen we graag ons best voor. Voor ons is Gekke Zaterdag een van de hoogtepunten van het jaar. De te gekke aanbiedingen die we hebben zijn dan ook speciaal en alleen geldig voor Gekke Zaterdag. Anders is het effect weg. Dus zorg dat je erbij bent.”

Mark Giesolf