Benefietconcert brengt roeivereniging boven 75.000 euro

DELFZIJL - Het dank- en benefietconcert van Roeivereniging Neptunus met de band Groove Alley in Het Lokaal in Delfzijl heeft zaterdagavond 1323,55 euro opgebracht.

De Delfzijlster vereniging heeft nu net even iets meer dan 75.000 euro opgehaald met acties, crowdfunding en donaties. De club is ernstig getroffen. Op 8 december verwoestte een - aangestoken - brand het clubhuis met alle boten. De opbrengst van de donatiepot in Het Lokaal is voorzitter Nathalie Folkers alleszins meegevallen. „Het is veel meer dan we verwacht hadden. De pot werd meteen al goed gevuld doordat eigenaar Lammert Hekman het bedrag doneerde dat anders voor de band was. De band speelde gratis. Onze acties lopen heel voortvarend. Het gaat echt de goede kant op, er zit schot in de zaak.. Toen we begonnen met de crowdfunding hebben we een streefbedrag van 100.000 euro opgegeven. Dat geld is voornamelijk bedoeld voor de aanschaf van nieuwe en tweedehands boten. Het is toch mooi wat we in in twee-en-een-halve maand hebben bereikt. Er is ontzettend veel gebeurd. De ondersteunende reacties zijn overweldigend. En het geeft ook aan dat er voor zo’n kleine vereniging veel draagvlak is onder de bevolking. Dat iedereen wil dat de vereniging behouden blijft.”

Tegenover het afgebrande gebouw staan intussen zeven verwarmde containers met de kantine, het sanitair en ruimte voor ergometers (droogroeiers). De gemeente Delfzijl, eigenaar van de afgebrande loods, plaatst eind deze week nog vijf containers voor opslag. „Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we op 8 juni de Pinksterroeiwedstrijden gewoon door laten gaan,” verwacht Folkers. „Dat moet gaan lukken. Ik hoop dat we in mei een soort van officiële opening kunnen houden van ons tijdelijke verblijf. We worden erg goed geholpen door de gemeente Delfzijl.”