Zeven Damster boksers in de ring

APPINGEDAM Boksvereniging Appingedam was afgelopen zaterdag met liefst zeven boksers vertegenwoordigd op het boksgala van bokscentrum BOWI in Winschoten.

Dat werd na 30 jaar weer voor het eerst gehouden voor ruim 400 man publiek. De Damster pugilisten behaalden wisselende successen. Nick Bijholt en Dylano Remerie boksten in de jeugdklasse een demopartij tegen elkaar. De jonge boksers lieten het publiek een technisch uitstekende demonstratie zien.

Corné de Bruijn bokste in zijn debuutpartij tegen Fabio Vos uit Assen. Corné zette meteen de aanval in maar was soms iets te onstuimig en verloor deze leerzame partij.

Jeremy Hendriks betrad de ring om het op te nemen tegen de Leeuwarder bokser Safar. Jeremy was technisch zeker niet de mindere bokser maar kwam niet in zijn ritme. Safar koos vaker de aanval en wist zo een puntenvoorsprong op te bouwen. Sorab Roustay nam het op tegen Meindersma van de Waldhoek. Beide boksers lieten zien over talent te beschikken en zetten een prachtige technische partij neer. Meindersma wist een klein puntenverschil op te bouwen en werd met een uitslag van 2-1 winnaar. Jesse Kramer kwam tussen de touwen om het op te nemen tegen Van der Veen uit Groningen. Jesse bokste zeer bekeken en wist met een rechtse cross zijn tegenstander al in de eerste ronde naar het canvas te zenden. Van der Veen herstelde niet binnen de 8 tellen.

Als laatste bokser namens Appingedam stond in het superzwaargewicht Maurus Paulus paraat om het op te nemen tegen de Duitser Fischer uit Leer. Fischer koos de aanval maar Maurus wist steeds goed weg te draaien en te scoren. In de tweede ronde kwam Maurus nog hard door waardoor de Duitser 8 tellen rust moest incasseren. Maurus werd in deze partij met een duidelijk verschil van 3-0 tot winnaar uitgeroepen.