Havenstadtoernooi weer een geslaagd tafeltennisfeest

Delfzijl -Tafeltennisvereniging Detac uit Delfzijl hield zaterdag weer het jaarlijkse Havenstadtoernooi.

Ook dit jaar kwamen er weer tientallen tafeltennissers uit heel Noord-Nederland samen in Sporthal de Ringen om een sportieve strijd met elkaar aan te gaan voor het plezier en eremetaal. Met jonge talenten van 14 jaar tot en met ervaren veteranen van 76 jaar was het dan ook meer dan een gezellige dag voor jong en oud.

In de C/D licentie werd het een ware strijd tussen spelers uit het noorden en midden van het land. Het was uiteindelijk Sander Derkx van Delta Impuls die het Havenstadtoernooi van 2019 op zijn naam zette door in de hoogste categorie het meeste te winnen. Hij deelde het podium met Nico Sentini en Ferry de Hoogen van TTV Huizen (bij Almere) die respectievelijk als tweede en derde eindigden.

Ook voor TTV Detac , die voor het eerst met 8 spelers hofleverancier was werd er in de H-licentie een podiumplek behaald door Harmen Free. Hij werd tweede nadat hij in de finale aan het kortste eind trok tegen Daniel Dekker van Aktief Winsum. Alle eindstanden en foto’s zijn binnenkort terug te zien op de website of facebook van TTV DETAC.