Noorder Rondrit Estafette voor hardlopers

SLOCHTEREN - Hardloop Events houdt op zaterdag 1 juni om 04.00 uur vanaf de Fraeylemaborg in Slochteren de Noorder Rondrit Estafette voor hardlopers.

De route is gebaseerd die van de beroemde schaatsklassieker de Noorder Rondritten die sinds januari 1940 elf keer gereden is. De laatste keer was in 1997.

De Noorder Rondrit Estafette is een avontuurlijke thema-estafetteloop. Dit is een sportieve ervaring waarbij een estafetteteam 24 uur samenwerkt om de route door de provincie Groningen hardlopend af te leggen. .

Deelname is mogelijk voor estafetteteams bestaande uit minimaal zes en maximaal twaalf hardlopers, inclusief begeleiding. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van de taken. Deelnemers mogen gedurende de estafette afwisselend lopen, fietsen en autorijden.

De estafette volgt nagenoeg de route van de 150 kilometer lange Noorder Rondrit, op de Elfstedentocht na de bekendste en zwaarste schaatstocht in Nederland.. De route van 156 kilometer leidt de deelnemers langs de mooiste en meest afwisselende stukjes Marengebied van de provincie Groningen. Maren zijn vroegere kwelderkreken die na het indijken deel uitmaken van de binnendijkse waterhuishouding. De deelnemers komen langs monumentale boerderijen, borgen, molens, (streek-) musea enkarakteristieke dorpjes.

De Noorder Rondrit Estafette gaat over het Knuppelpad. Dat is een houten vlonderpad van 750 meter dwars door het moeras van ‘t Roegwold.

Meer informatie op: https://hardloop.events.