Phoenix weet weer wat winnen is

DELFZIJL - Een stroef beginnend Phoenix behaalde zondag uiteindelijk een ruime 50-12 overwinning op rugbyclub Drachten.

Beide ploegen waren in de beginfase aan elkaar gewaahgd, hetgeen een enerverend schouwspel opleverde voor de toeschouwers. Het was pas in de tweede helft dat Phoenix de wedstrijd wist te beslissen, door het tempo op te schroeven en scoringskansen te benutten.

Beide ploegen zitten momenteel in hetzelfde schuitje. Door vele blessures bivakkeren de ploegen in de onderste regionen van de 3e klasse en staat het opbouwen van een nieuw team voorop.

Voor Phoenix opende Jesse van Oosten de score na een 0-5 achterstand. Bij rust leidde de thuisclub door nog twee tries te maken, tegenover twee van de Friezen.

De tweede helft ging het bij Phoenix een versnelling hoger. De thuisploeg drukte Drachten steeds diep terug op de eigen helft mede door de goed spelende Jamie Portier die zijn debuut maakte in de hoofdmacht van Phoenix. Het krachtsverschil tussen beide ploegen werd vooral duidelijk gemaakt door Lennart Boerma die naast zijn vier tries ook nog Jamie Portier in stelling bracht die zijn goede spel bekroonde met een try.