Halve finale EK zijspannen in Loppersum

Loppersum - Het relatief korte ovaal op de ijsbaan van Loppersum is zaterdag 13 juni de plaats van handeling voor de halve finale van het EK grasbaan voor zijspannen.

Er verschijnen om 17.00 uur twaalf combinaties aan de start, die strijden om de laatste zes tickets voor de EK finale op 22 augustus in het Duitse Hertingen. Voor Nederland zijn de zijspanteams Matthijssen/Stellingwerf en Detz/Veldhuis reeds geplaatst. In Loppersum verschijnt  één volledig Nederlandse combinatie aan de start, het Groningse duo Dennis Noordman met bakkenist Patrick Kremer. Ze moeten de strijd aanbinden met diverse Europese topcombinaties., zoals het Frans/Nederlandse duo, Christoph Grenier met bakkeniste SandraMollema en regerend Europees kampioen Goodwin/Brown. Het rijdersveld wordt gecompleteerd door drie sterke combinaties uit Duitsland, de opvallende rijder uit Denemarken Stinus ‘The Viking’ Lund, teams uit Zwitserland en Frankrijk.

Vol programma

In het bijprogramma ook een sterk deelnemersveld bij de ONK specials senioren met regerend Nederlands,en vice-wereldkampioen Jannick de Jong aan de start. De Jong heeft zich onlangs als doel gesteld om de wereldtitel 2015 te gaan pakken en zal dan ook aan het Lopster publiek willen laten zien waartoe hij in staat is. Verder staan de Shorttrack klassen ST 1 en ST 2 op het avondvullende programma. Nieuw dit jaar is een demowedstrijd van de Dirt Speedway Karts. Er wordt gereden met zes karts waarbij één bestuurd wordt door ex-grasbaancoureur Randy Oldenziel, die vorig jaar na veel blessureleed is gestopt met het beoefenen van de baansport. Bij vele evenementen zijn de racers al in actie geweest, maar de karts zijn ook erg geschikt voor vlakke speedway-achtige banen.