Proeverijen met Echte Boerderijzuivel bij Albert Heijn Appingedam

Appingedam - Bij Albert Heijn Banus in Appingedam is op vrijdag 5 en zaterdag 6 juni van 10.00 tot 17.00 uur een proeverij van zuivel die echt op de boerderij gemaakt is.

Winkelend publiek proeft er boerenkarnemelk, boerenyoghurt en boeren vanillevla, herkenbaar aan het keurmerk voor Echte Boerderijzuivel. Zuivel is voedzaam, natuurlijk en lekker. Dat zijn drie redenen om elke dag zuivel te eten of te drinken. Met boerderijzuivel is er nog een extra reden om zuivel te eten of te drinken en dat is de boerderij en het verhaal dat de boer en de boerin te vertellen hebben. Want boerderijzuivel wordt echt op de boerderij gemaakt, met de melk van de eigen koeien. Al eeuwenlang wordt er op de boerderij zuivel gemaakt van de melk van de eigen koeien, schapen en geiten. Steeds meer boeren zijn in de loop van de tijd hun melk gaan leveren aan de zuivelfabrieken. Nu zijn er nog maar amper 400 van de in totaal 20.000 boeren met melkvee die de melk op hun eigen boerderij verwerken tot zuivel. Sommige boeren hebben zich gespecialiseerd in één of enkele producten, bijvoorbeeld Boerenkaas, anderen maken vele soorten zuivel. Bij Albert Heijn Banus proef je boerderijzuivel van den Eelder uit Well (Gelderland).

Keurmerk

Er is steeds meer behoefte aan eerlijke informatie over waar ons eten vandaan komt en hoe het bereid is. Met het keurmerk voor Echte Boerderijzuivel is de herkomst van de zuivel steeds te herleiden tot één specifieke boerderij. Je weet dus precies welke boer en boerin de boerenkarnemelk, boerenyoghurt en andere zuivelproducten gemaakt hebben. Op de zuivelboerderij is de gehele keten, van melkvee tot eindproduct, in één hand en volledig transparant. Echte Boerderijzuivel is te koop in boerderijwinkels, in speciaalzaken, op markten en in supermarkten. Ook in de horeca en in bedrijfsrestaurants kiest men steeds vaker bewust voor deze pure producten. Bezoekers krijgen een receptkaart mee met een lekker recept en een verwijzing naar de website www.boerderijzuivel.nl voor meer informatie en recepten.