Commissieleden gezocht SamenLoop voor Hoop Delfzijl 2016

Delfzijl - Initiatiefneemster Priscilla Elzinga en Manon Coopmeiners hebben woensdag op de markt in Delfzijl gestaan om commissieleden te werven voor SamenLoop voor Hoop Delfzijl 2016.

Het gaat om een wandeling van een etmaal met als motto: Vier het leven, herdenk en sta op tegen kanker! Er is in ieder geval een persoon toegevoegd aan de commissie en een aantal mensen denken er nog over na. Dit betekent dat er nog 6 commissieleden nodig zijn om de ´Samenloop voor Hoop´ in Delfzijl te starten. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: samenloopvoorhoopdelfzijl@hotmail.com.

Samenloop voor Hoop

Op verschillende plaatsen in Nederland organiseren vrijwilligers een SamenLoop voor Hoop. 24 Uur lang maken teams op een parcours gezamenlijk een lange wandeling. Deze estafette staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Daarmee halen ze geld op voor KWF Kankerbestrijding. Er wordt niet alleen gewandeld, de teams hebben ook kraampjes met (zelfgemaakte) spulletjes, hapjes en drankjes. Er zijn leuke activiteiten en lokale artiesten zorgen voor spetterende optredens. De eregasten bij SamenLoop voor Hoop zijn (ex-)kankerpatiënten, ook wel survivors genoemd. Zij zijn het hele weekend het middelpunt. De 24 uur van SamenLoop voor Hoop zijn gezellig, ontroerend en inspirerend. Met het evenement vieren deelnemers een ‘feest van hoop’, dat veel mensen kanker al overleven en dat er iets tegen deze ziekte kan worden gedaan. Tegelijkertijd worden (ex-)kankerpatiënten gesteund overledenen herdacht.