Heren I Rugbyclub Dwingeloo kampioen

Dwingeloo -  Afgelopen zondag is het eerste herenteam van Rugbyclub Dwingeloo kampioen geworden in de derde klasse noordoost. Na de degradatie van vorig jaar komen zij komend seizoen weer uit in de tweede klasse Noord. Op het eigen veld speelden zij een wedstrijd tegen zusterclub The Big Stones uit Havelte die met een eindstand van 83-17 werd afgesloten.

De wedstrijd begon voor velen met een verrassende start, dankzij een openingstry door de tegenstanders. De mannen van Dwingeloo werden hierop wakker geschut maar het spel was in het begin verre van kampioenswaardig. De Dwingelers moesten in het spel komen wat vanaf halverwege de eerste helft is gelukt, passes kwamen aan, ballen werden gevangen en zowel scrums als line-outs werden gewonnen. Ondanks dat Havelte door een aantal keer door te breken nog een aantal punten heeft weten te behalen, bleken toch ook deze keer de thuisspelers oppermachtig en wisten onder andere Anne Siebering, Damiën de Jong, Menno Offerein en Rik Bloemerts trys te drukken.

Heren I kampioen

  Na het eindsignaal van deze gewonnen wedstrijd was het wachten op de uitslag van de wedstrijd tussen RC Zwolle en RC Phoenix. Deze laatst genoemde zou bij winst het kampioenschap van ons herenteam nog kunnen uitstellen naar volgende week. Maar al vrij snel kwam daar het verlossende bericht uit Zwolle dat zij de wedstrijd gewonnen hadden wat dus betekende dat RC Dwingeloo Heren I zich vanaf dat moment officieel kampioen mocht noemen.

Heren II

Voorafgaand aan deze wedstrijd speelden de mannen van het tweede in eigen huis tegen de bij aanvang van de wedstrijd onverslagen kampioen, RC Feanster. Ondanks dat RC Feanster bij het begin al zeker was van kampioenschap, hadden de mannen van het tweede het doel om de subtitel “onverslagen” weg te halen. En dat is gelukt, de Dwingelers hebben de mannen van Heerenveen verslagen met 26-7.  

Tweede plaats

De Dwingelers speelden het spelletje zoals het bedoeld is, na scrums en line-outs gingen de voorwaartsen nog twee a drie keer in om meters te maken waarna de bal richting de lijnspelers waaronder Alex Westerhof en Karel Dinkla ging, zodat deze konden doorbreken en de bal over de achterlijn konden plaatsen. Dit lukte onder andere Arjan Zanting, Meinard Schieving, Bram Bloemerts en Betram van Zanten. Dit was voor de mannen van het tweede de laatste competitiewedstrijd van het seizoen en zij zijn als tweede geëindigd. Dit betekent dat het tweede herenteam in april promotie/degradatie wedstrijden zal spelen en bij winst kans maken op promotie naar de derde klasse Noord oost.