Winkelcentrum Overdiep in Appingedam bijna compleet

Appingedam - Het nieuwe winkelcentrum Overdiep in Appingedam begint steeds meer vorm te krijgen. Donderdag 27 oktober openen drie nieuwe zaken de deuren.

Naast de Aldi zijn dat Keurslagerij Karst de Jong en Het Scharrelhofke. De beide winkels zitten naast elkaar, met Karst de Jong naast zijn tweelingbroer Jos, die het sinds vorige week razend druk heeft in zijn nieuwe Pet's Place. Hetzelfde geldt overigens voor de andere nieuwkomer, Tabactief Overdiep. De twee nieuwe winkels op Overdiep hebben een lange historie aan de Focco Ukenalaan. Het Scharrelhofke was daar één van de eerste ondernemers en Karst de Jong is er precies 22 jaar gevestigd geweest, in de destijds volledig omgebouwde Garage Reker. De ondernemers Gerard Bijma en Karst de Jong zijn zeer tevreden over hun nieuwe stek. De Jong: “We gaan er eigenlijk alleen maar op vooruit, we krijgen hier met een veel breder publiek te maken.” “Het is echt een prachtige locatie,” vult Bijma aan, “en het ligt ook nog eens hartstikke centraal, voor iedereen makkelijk te bereiken.” Karst de Jong heeft de verhuizing aangegrepen voor een belangrijke verandering, hij is toegetreden tot de orde van Keurslagers. “Het leek ons er een goed moment voor. We krijgen hier te maken met een compleet nieuwe uitdaging. De winkel is ook nog eens vijftig procent groter geworden. Ik vind dat onze zaken heel goed tussen de supermarkten passen met ons aanbod. Daar past vers perfect bij. We kunnen ons onderscheiden door een stukje vakmanschap, via bijvoorbeeld onze eigen worstmakerij. We maken veel streekgebonden producten en nu dus ook speciale producten van de keurslager. We hebben ons assortiment grillproducten uitgebreid. We bieden warme snacks aan als zeeuws spek, cowboyvlees en spareribs, terwijl we ook meer kant- en klare maaltijden aanbieden. We krijgen tenslotte te maken met veel nieuw publiek.” Dat is ook voor het Scharrelhofke reden geweest om meer gemaksproducten aan te gaan bieden. “We hebben daar altijd al een uitgebreid aanbod in gehad,” vertelt Bijma. “Ook veel maaltijden met rijst. We maken altijd al alles zelf, maar nieuw is dat we de maaltijden ook in de winkel gaan bereiden. Dat wordt een soort show. De mensen kunnen precies zien wat er gebeurt.” “Wat me al wel duidelijk is geworden, dat alle zaken op het Overdiep elkaar alleen maar gaan versterken. Alles is er en vult mekaar aan. Wij profiteren natuurlijk allemaal van het succes van de Albert Heijn, maar ik ben ervan overtuigd dat zij er ook wat aan hebben dat er versspecialisten bij komen.” “Het is gewoon een leuke actieve groep ondernemers,” vindt De Jong. “Iedereen heeft er veel zin in. We hebben met elkaar ook de Belangenvereniging Overdiep opgericht om allerlei zaken met elkaar af te kunnen stemmen. Zo hebben we afgesproken dat we alle dagen van half negen tot zes uur open zijn, ook zaterdag.”