Danara Stoppels wint zilver op NK junioren atletiek

HOLWIERDE - Danara Stoppels (15) uit Holwierde is afgelopen weekend tweede geworden tweede geworden bij het kogelstoten tijdens de Nederlandse Kampioenschappen indoor atletiek voor junioren.

In de categorie tot 18 jaar mochten de 15 beste kogelstootsters van Nederland het tegen elkaar opnemen in de mooie arena van het omnisport in Apeldoorn. De gouden medaille in deze kogelstootwedstrijd was eigenlijk bij voorbaat al vergeven aan de gedoodverfde favoriet Alida van Daalen. Deze kogelspecialiste staat in de leeftijdscategorie tot 18 jaar zelfs wereldwijd aan de top. De andere 14 meiden van de groep streden dus om het zilver en brons. Danara stootte in de eerste poging de kogel van 3 kilo naar 14,82 meter. Dit was een persoonlijk record en een tweede plaats in de ranking. Gedurende de zes pogingen kwam geen van de andere meiden over de afstand van Danara heen en mocht ze dus de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Door deze prestatie is Danara door de atletiekunie uitgenodigd om volgende maand uit te komen voor het Nederlands team tijdens een interlandwedstrijd in het Duitse Münster tegen een Duits en een Belgisch team.

Eén weekend eerder streden de 16 beste meerkampsters tot 18 jaar van Nederland om de Nederlandse titel. Danara eindigde hier na de vijf onderdelen (60 meter horden, verspringen, kogelstoten, hoogspringen en 800 meter) op een nette 9e plaats.