Veur Aaltied zoekt spelers in Loppersum

LOPPERSUM - Voor de theatervoorstelling De onverwachte koerier, die op 7 en 8 september in de kerk van Loppersum wordt gespeeld, is Veur Aaltied op zoek naar acteurs. De auditie, in de vorm van een theaterworkshop, is op 20 februari in het dorpshuis van Loppersum

Dan wordt er gewerkt met regiseur Rozan Vergeer. Er wordt vanaf april één avond in de week en een aantal weekenden gerepeteerd. In de laatste week van de zomervakantie (19 tot en met 23 augustus) wordt de voorstelling in de Petrus en Pauluskerk in elkaar gezet.

Kun je dichten, zingen, rappen, toneelspelen, schrijven of lijkt het je gewoon tof om dit eens te gaan doen? Geef je dan snel op via Ineke Kuiper (inekekuip@gmail.com) voor de selectie-avond.

In tien oude Groninger kerken met daarin een historisch en goed bespeelbaar orgel, presenteert Stichting Pandeon in samenwerking met Stichting Oude Groninger kerken in 2019 een voorstelling die een combinatie is van een orgelcompositie, andere muzikale en creatieve bijdragen en een theaterstuk. De levensverhalen van in of bij de kerk begraven dorpsgenoten vormen de basis voor het scenario van de voorstellingen. Deze opzet is voor alle tien kerken hetzelfde maar omdat de dorpen zelf hun eigen hoofdpersonen kiezen ontstaan er tien unieke producties met telkens dorpsgenoten in de hoofdrollen.