Bart Hol naar Special Olympics Abu Dhabi

LOPPERSUM - Special Olympics Team NL is klaar voor het grootste sportevenement van 2019. Op zaterdag 9 februari presenteren zwemmer en oud-Loppersummer Bart Hol en de rest van het team zich voor het eerst aan het publiek.

Datr gebeurt in het Sport College van ROC Midden Nederland in Galgenwaard. Na maandenlange voorbereidingen en trainingen zijn de 65 sporters met een verstandelijke beperking klaar voor de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. ,Team NL stapt op 7 maart op het Etihad Airways vliegtuig naar Abu Dhabi, waarna vele levens zullen veranderen en de sporters boven zichzelf uit zullen stijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Van 14 maart tot en met 21 maart strijden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar. De 65 sporters en 23 coaches van Team NL zullen in Abu Dhabi actief zijn in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, voetbal, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen.

Voor meer informatie over de World Games in Abu Dhabi: www.abudhabi2019.nl.