Clarinets Unlimited in Schathoes Ekenstein

APPINGEDAM - Klarinetorkest Clarinets Unlimited speelt zondag 17 februari m 14.00 uur Het Schathoes op landgoed Ekenstein bij Appingedam.

Het orkest is wars van gebaande paden en zoekt graag nieuwe wegen. Zo heeft het concert het thema Minimal Music gekregen. Dit is veelal eigentijdse muziek die is opgebouwd uit korte frases die in een constant tempo worden herhaald en geleidelijk aan kunnen veranderen.

Zo wordt de luisteraar langzamerhand meegenomen en komt hij uiteindelijk in een soms heel andere sfeer terecht. Er is veel afwisseling: sommige werken komen direct op je af, activerend en dynamisch, andere stukken komen over als meditatief en in trance brengend.

Bezoekers kunnen luisteren naar werk van Steve Reich, Douwe Eisenga en anderen. Het gaat om muziek die gerekend wordt tot de Minimal Music, of die er op z’n minst sterk aan verwant is. Met medewerking van Alette van de Belt, veelbelovend klarinetstudent van het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Zij speelt de soloklarinetpartij in het stuk New York Counterpoint van Steve Reich.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via: www.clarinetsunlimited.nl , of aan de zaal,