Omleiding verkeer voor vervanging brug Fraamklap bij Middelstum

MIDDELSTUM - De brug Fraamklap nabij Middelstum is aan vervanging toe. In maart wordt de brug gesloopt. Dit betekent onder andere dat er een tijdelijke omleidingsroute komt en dat de vaarwegen Boterdiep en Westerwijtwerdermaar gestremd worden.

De nieuwe brug is naar verwachting begin juli 2019 klaar. Omdat de Fraamklap een oude, karakteristieke en beeldbepalende brug is, heeft de gemeente gekozen om de brug te vervangen door een brug die er nagenoeg hetzelfde uitziet. De nieuwe brug krijgt vrijwel dezelfde vorm en kleuren. Ook worden er nostalgische kenmerken toegepast zoals klinknagels.

Het waterschap Noorderzijlvest maakt bij de vervanging van de brug gebruik van de mogelijkheid het ‘doorstroomprofiel’ te vergroten. Het water dat ter plaatse van de brug door het Westerwijtwerdermaar stroomt krijgt zo meer ruimte en dat is nodig om de steeds vaker voorkomende zware buien goed te kunnen verwerken. Noorderzijlvest speelt hiermee in op de gevolgen van klimaatverandering.

Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom op de informatieavond op dinsdag 12 februari om 20.00 uur in Dorpshuis Westerwijtwerd.