Lauwersmeer Marathon met Kidsrun en andere afstanden

LAUWERSOOG -Het 50-jarig bestaan van het Lauwersmeer wordt groots gevierd. Eén van de activiteiten van de Provincie Groningen is de hardloopmarathon rond het Lauwersmeer op zondag 12 mei die door Stichting 40Mijl wordt georganiseerd.

In 1969 is de dijk aangelegd en dat was het begin van het Lauwersmeer en Lauwersoog. Vanaf dat moment ging de recreatie en het toerisme zich ontwikkelen.

Naast een hele marathon kan ook een halve marathon of een 10 of 5 kilometer run gelopen worden. De Lauwersmeer Marathon staat in het teken van de plastic soep. Daarom wordt deze waar mogelijk zonder plastic georganiseerd en wordt er geld ingezameld voor de Plastic Soup Foundation.

Tijdens de marathon is er ook een Kidsrun Sponsorloop. Met een educatief programma voor het basisonderwijs in aanloop naar het evenement toe en met informatiepaviljoenstijdens het evenement probeert de stichting de jeugd in beweging te krijgen en bewust te maken van de invloeden van plastic op het milieu. Voor de kinderen zijn er activiteiten, zoals een filmpje van de Plastic Soup Foundation. De warming-up voor de kinderen wordt verzorgd door sportvoeding specialist Medicc Sports uit Groningen.

De Lauwersmeer Marathon wordt een evenement voor iedereen. Het recreatieterrein voor restaurant het Booze Wijf wordt ingericht met informatiepaviljoens van partijen zoals de Plastic Soup Foundation en Staatsbosbeheer. Eten en drinken is aanwezig en ook live muziek ontbreekt niet. De hele middag zal Top Coverband SW!TCH op het podium staan.

De evenementen starten op 12 mei om 11:00 uur bij het Booze Wijf te Lauwersoog. Meer informatie is te vinden op: www.lauwersmeermarathon.nl.