330 Kerstpakketten Kerken Delfzijl in Actie

Delfzijl - DELFZIJL - De Stichting Kerken Kerken Delfzijl in Actie heeft voor de twaalde keer de kerstpakkettenactie gehjouden.

Maandagavond zijn door 18 vrijwilligers in Het Lichtbaken 332 kerstpakketten e ingepakt. De pakketten zijn goed gevuld met onder andere. koffie, thee en kaas. Ook is een tegoedbon voor de slager toegevoegd. Gisteren zijn de pakketten uitgedeeld, er worden 80 dozen via de voedselbank uitgedeeld. Er waren ook een aantal particulieren die hun pakket hebben gebracht.
Sinds het jaar 2000 is de Stichting Kerken Delfzijl in actie bezig met kerstpakketten te verzorgen voor hen die het heel hard nodig hebben. Door de hulp van velen kunnen ze jaarlijks, vlak voor de kerstdagen, kerstpakketten aan honderden mensen kunnen bezorgen. In 2009 waren dat 351 stuks en vorig jaar konden ze 325 pakketten (met een waarde van 8300 euro) maken. De mensen uit ons bestand va de stichting hebben het financieel, zonder uitzondering, erg moeilijk. Velen hebben dan ook schulden. Ook hulpbehoevenden en zieken zijn in het bestand opgenomen; de voor hen bestemde pakketten worden thuisbezorgd. Stichting Kerken Delfzijl in actie wordt mogelijk gemaakt door: Baptisten Gemeente Delfzijl; Christelijk Gereformeerde Kerk; Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt; Leger der Heils; Moluks Evangelische Gemeente; Nieuw Apostolische Kerk; Pinkstergemeente; Protestantse Gemeente Delfzijl en Ver. van Vrijzinnige Protestanten in Groningen.