Belasting DAL-gemeenten verwerkt in de Stad Groningen

Delfzijl - APPINGEDAM – Financieel wethouder Karin Dekker van de gemeente Groningen heeft woensdag in het Oude Raadhuis van Appingedam een overeenkomst met de DAL-gemeenten over de samenwerking op het gebied van belastingwerkzaamheden.

De verantwoordelijke wethouders Meindert Annalies Usmany – Dallinga en Jan Stoel tekenden namens respectievelijk de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum.
Per 1 januari 2012 besteden de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum (DAL) het grootste deel van hun belastingwerkzaamheden uit aan de gemeente Groningen. Ook de acht belastingmedewerkers uit deze DAL-gemeenten gaan werken bij de gemeente Groningen. In de dienstverleningsovereenkomst die woensdag is ondertekend, staan alle afspraken hierover. De gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum houden wel hun eigen verordeningen en regelgeving. De gemeenteraden bepalen de eigen belastingtarieven en inwoners kunnen met vragen over belastingen nog steeds in hun gemeentehuis terecht. De DAL-gemeenten kunnen bij vragen van burgers een beroep doen op de afdeling Belastingen van de gemeente Groningen.