Atlete Danara Stoppels uit Holwierde pakt twee keer goud in Alkmaar

Delfzijl - ALKMAAR - Danara Stoppels uit Holwierde heeft zaterdag twee eerste plaatsen weten te behalen bij een indooratletiekwedstrijd in het Sportpaleis in Alkmaar.

In deze groots opgezette wedstrijd, met 625 deelnemers, moest het achtjarige talentje van AV Fivelstreek het opnemen tegen 33 leeftijdsgenootjes.
Danara begon niet al te sterk aan haar meerkamp. Bij het kogelstoten bleef ze met 4.57 meter bijna een halve meter onder haar persoonlijk record. Toch was het nog goed voor een tweede plaats in het klassement. Bij de sprint haalde ze alles uit de kast en won de 40 meter in een nieuw persoonlijk record van 7.07 seconden. Daardoor klom ze op naar de eerste plaats. Met een hoogtesprong van 1.00 meter kon ze die eerste plaats vasthouden en een gouden medaille in ontvangst nemen. De tweede gouden medaille haalde Danara op de 1000 meter. Op de wielerbaan van het sportpaleis moesten de kinderen 4 rondes rennen. Al in de tweede ronde liet Danara de groep achter zich, om met 14 seconden voorsprong te finishen in een tijd van 3.57.58 minuten. Naast de mooie eerste plaats was dit een goede voorbereiding op de finale van de 1K-runaway in Apeldoorn, waar Danara eind februari aan mee doet.