Opkikkerdag voor Mirjanne Pot uit Uithuizen

Delfzijl - ZEEWOLDE - Op zaterdag 10 december was het dan zover, een Super Opkikkerdag vol verrassingen voor Mirjanne Pot en haar gezin uit Uithuizen.

Mirjanne is langdurig ziek en is door pedagogisch medewerkster van het ziekenhuis waar ze onder behandeling is aangemeld voor een Super Opkikkerdag. Een bijzondere dag waarbij het hele gezin even weg is uit de dagelijkse, vaak harde, realiteit van behandelingen en doorlopende ziekenhuisbezoeken.
De Opkikkerdag begon ’s ochtends om09.15 inCenter Parcs De Eemhof. Daar werden de 18-jarige Mirjanne, haar zussen Gédy en Jantine, broer Ginus en ouders Petra en Jan, met een rode loper en veel publiek ontvangen. Na de opening gingen ze met een auto naar een open plek. Daar stond een helikopter te wachten voor een heuse vlucht. De volgende verrassing was dat twee visagisten de familieleden helemaal mooi maakten, gevolgd door een fotoshoot met een professionele fotograaf. Na een poosje gamen en een uitgebreide lunch werd het gezelschap met een jeep naar Almere Strand gebracht voor stoere activiteiten. Er stonden tanks, Dakar vrachtwagens, quads en nog veel meer. Hier mocht de hele familie een speciaal parcours afleggen. In De Eemhof  was daarna nog een concert van Jaap, de winnaar van X-factor, en Doenja, ambassadrice van de stichting. Met een lopend buffet werd de dag afgesloten. Dit jaar heeft Stichting Opkikker 16 Super Opkikkerdagen georganiseerd voor 55 gezinnen, met een langdurig ziek kind. Er zijn in 2011 meer dan 1500 gezinnen opgekikkerd.