Farmsumer aangehouden voor gewelddadige straatroof op vrouw

Delfzijl - GRONINGEN-FARMSUM - Met de aanhouding van twee jongemannen (18 en 19 jaar) uit Farmsum en Leeuwarden heeft het Roofcoördinatieteam een gewelddadige beroving in de Slachthuisstraat in Groningen opgelost. Ook werd een 19-jarige Groninger aangehouden. Hij wordt verdacht van heling van de gestolen spullen. 

GRONINGEN-FARMSUM - Met de aanhouding van twee jongemannen (18 en 19 jaar) uit Farmsum en Leeuwarden heeft het Roofcoördinatieteam een gewelddadige beroving in de Slachthuisstraat in Groningen opgelost. Ook werd een 19-jarige Groninger aangehouden. Hij wordt verdacht van heling van de gestolen spullen. 

Zaterdagnacht 15 oktober werd rond 00.30 uur een 22-jarige Groningse in de Slachthuisstraat overvallen. Twee onbekende jongemannen bedreigden het slachtoffer met een scherp voorwerp. Nadat zij haar tas had afgeven ging het duo er vandoor.   De politie kwam beide verdachten op het spoor na een gedegen rechercheonderzoek. Beide straatrovers en de heler werden begin november 2011 in Groningen aangehouden. Tijdens de politieverhoren bekenden ze de beroving te hebben gepleegd. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid voor de rechter-commissaris. Zij zijn in bewaring gesteld. De 19-jarige heler is in afwachting van zijn rechtszaak naar huis gestuurd.   Het Roofcoördinatieteam heeft het onderzoek volledig afgerond. De politie heeft het dossier opgemaakt en ingeleverd bij het Openbaar Ministerie. De officier van justitie beslist wat met de verdachten gaat gebeuren.