Riemersma spreekt bij Longpunt Delfzijl: ‘Met een longziekte sta je niet alleen’

Delfzijl - DELFZIJL ziektebeeld bij longaandoeningen: de kenmerken, overeenkomsten en verschillen is op dinsdag 25 oktober het onderwerp van Longpunt, de maandelijkse ontmoetingsplek van longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners.

Spreker is huisarts Riemersma. Als longpatiënt heb je veel aan je arts of de verpleegkundige, maar wat je van andere patiënten hoort, is minstens zo waardevol. Dat kan bij Longpunt, de maandelijkse ontmoeting die het Astma Fonds organiseert in samenwerking met de Ommelander Ziekenhuis Groep voor longpatiënten. Longpunt vindt plaats in de Kruiskerk/Anker aan Menno van Coehoornsingel 21 in Delfzijl, van 15.00 tot 17.00 uur.
Hoe beter je als patiënt om kunt gaan met je longziekte, hoe liever. Maar hoe doe je dat? Patiënten, familie, vrienden, zorgverleners en belangstellenden zijn voortaan eens in de maand van harte welkom om hun ervaringen te delen. Wie kan je beter vertellen hoe je in het dagelijks leven om kunt gaan met je ziekte, dan een patiënt? En wie kan beter vertellen hoe je je medicijn op de juiste manier kunt innemen, dan de longverpleegkundige of de praktijkondersteuner? Aansluitend is er alle ruimte voor vragen en discussie. Op 20 september opende wethouder Thea van der Veen in Delfzijl het tweede Longpunt in de provincie Groningen. Het Astma Fonds startte in Groningen, maar wil graag dat Longpunt overal in Nederland navolging krijgt. Vrijwilligers van het Astma Fonds werken daarvoor lokaal samen met patiënten en zorgverleners. Voor patiënten en hun omgeving is Longpunt de plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Voor zorgverleners is Longpunt de plek waar zij hun patiënten in een groep kunnen ontmoeten en mogelijk verder verwijzen. Voor vrijwilligers is Longpunt de plek waar zij het leven van longpatiënten helpen verbeteren. Iedereen kan gratis deelnemen aan Longpunt. Informatie via: longpuntdelfzijl@astmafonds.nl of tel. (06) 11126554 Anneke Kluter. Mensen die komen wordt verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken. Veel longpatiënten hebben daar last van.