Tractoren Verwer Nieuwolda onder de hamer

Nieuwolda - Het in 1937 opgerichte familiebedrijf Garage Verwer dat in september failliet is verklaard, gaat onder de hamer.

Het bedrijf begon in de jaren vijftig met de verkoop en verhuur van tractoren aan de landbouwers van Nieuwolda en omgeving. De online veiling beslaat meer dan 300 kavels en er kan onder meer op een MC Cormick International Farmell oldtimer tractor, Panthack shovels en Volkswagen Transporters worden geboden. Stef Hooijman, landbouwspecialist bij Troostwijk Veilingen: “Het is een erg sneu verhaal. Halverwege de vorige eeuw was Verwer een bloeiend bedrijf. Het waren de tractoren van McCormick zoals de typen Farmall C en Farmall BM, die werden verkocht en later kwamen er ook nieuwe Duitse tractoren bij. Naast verkoop was onderhoud en reparatie een belangrijke activiteit. In 1956 is het bedrijf begonnen met de verkoop van nieuwe personenauto’s van het merk Volvo. Het Volvo dealerschap werd voortgezet tot 1998, het onderhoud van Volvo personenauto's vormde altijd een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Het noodlot sloeg begin vorig jaar toe. Door het economische klimaat raakte het bedrijf in verval. Faillissement moest worden aangevraagd. We verwachten met name vanuit Oost Europa belangstelling.”

Kijken en bieden

Biedingen kunnen na registratie online worden uitgebracht. De veiling sluit op 9 december om 19.00 uur. De kijkdag is op 8 december aan de Hoofdweg West 40, 9944 EB in Nieuwolda.