Start uitvoering Centrumplan Loppersum

Loppersum - Het startsein voor het  het uitvoeren van de nieuwe inrichting van het Pastoriepad in het centrum van Loppersum is woensdagavond gegeven.

Dat gebeurde tijdens een informatiebijeenkomst voor de inwoners en ondernemers van Loppersum, waarbij ook het voorlopig ontwerp van de nieuwe supermarkt werd gepresenteerd. Wethouder Pier Prins: "Nu de uitvoering van het Pastoriepad start, even later de bouw van de supermarkt en aansluitend de inrichting van de straten, breekt een fase van bouwen aan. Dit geeft ruim anderhalf jaar overlast voor de inwoners en de bezoekers van het centrum. De gemeente zet zich in om het centrum op alle momenten bereikbaar te houden. Na deze periode van bouwen hebben we straks een toekomstbestendig centrum dat er mooi uit ziet."

Pastoriepad

De nieuwe inrichting van het Pastoriepad wordt in fasen gerealiseerd. Voor de zomer zullen drie van de vier fasen gereed zijn. Na de bouwvak volgt uitvoering van de laatste fase. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Stienstra BV uit Metslawier. De bouw van de nieuwe supermarkt start naar verwachting voor de zomer. Eind 2015 moet deze opgeleverd worden. Op dit moment wordt een definitief ontwerp voorbereid voor het inrichten van het Marktplein, de Hogestraat en de Burgemeester van der Munnikstraat. De uitvoering daarvan start naar verwachting in 2016.