Succesvolle Internationale zwemvereniging Azuro

DELFZIJL - Zwemvereniging Azuro is tijdens het tweedaagse zwemtoernooi de Internationale in Dubbelslag in Delfzijl flink in de prijzen gevallen. Er deden 13 zwemverenigingen mee. Die kwamen uit de vier noordelijke provincies en Duitsland. Voor ons buurland kwamen PSV Stralsund en SV Wiking Kiel in actie.

Er werd zowel individueel als in estafetteteams gestreden om een felbegeerde podiumplaats. Het Heren 1 estafetteteam van Azuro, bestaande uit Jarno Ottens, Jesper Tjassing , Ivo Kroes en Harmen van der Ploeg, wist in de 4 x 50 vrij een gouden medaille te veroveren in een tijd van 1.45.87, op ruime afstand gevolgd door Aqua’68 en PSV Stralsund. Het Dames 1 estafetteteam van Azuro, Anne Fleur Willemsen, Roos Serebreyanik, Desanka Stoppels en Amber Koning, moest in de 4 x 50 vrij genoegen nemen met het zilver achter HZ&PC Heerenveen.

Op zondagochtend werd traditiegetrouw gestart met de finale van de 100 meter vrij voor de dames en de heren. In een zinderende finale wist Azuro-zwemmer Anne Fleur Willemsen haar titel te prolongeren en de klok op 57.54 stil te laten staan. Bij de heren was Tycho Atanasov van KSN met een tijd van 55.30 goed voor goud. Het herenestafetteteam van Azuro was opnieuw goed voor goud op de 4 x 50 wisselslag, met een ruime voorsprong op PSV Stralsund en Aqua‘68, in een tijd van 1.57.86. Ook het damesestafetteteam was opnieuw succesvol. In een spannende eindstrijd bij de 4 x 50 wisselslag wisten net voor HZ&PC Heerenveen aan te tikken en het goud ye veroveren(2.08.82). Het jongensestafetteteam met Edwin Bulten, Niek Ottens, Jorn Kroes en Wout Kroeze wist op deze afstand een bronzen plak binnen te halen.

In het overall klassement (100 meter van alle zwemslagen) waren Azuro zwemmers Amber Koning, Ivo Kroes en Jorn Kroes in hun klasse Senioren, Jeugd en Junioren goed voor de tweede plaats. Bij de Senioren dames won Anne Fleur Willemsen opnieuw het goud en was Jarno Ottens bij de Heren Senioren eveneens goed voor goud. In de eindstand van het verenigingsklassement won Azuro het zilver, achter HZ&PC Heerenveen voor laten gaan. KSN werd derde.