Stut-en-Steun biedt professionele hulp bij aardbevingsschade

APPINGEDAM - Stut-en-Steun is een onafhankelijk bewonerssteunpunt voor iedereen die schadelijke gevolgen ondervindt van de mijnbouwactiviteiten in de provincie Groningen.

De organisatie biedt professionele hulp in de processen rond onder andere aardbevingsschade en versterken. Stut-en-Steun is in 2016 opgericht door de Groninger Bodembeweging en het Gasberaad. De medewerkers van Stut-en-Steun brengen hun eigen expertise mee: maatschappelijk werk, juridische achtergrond, bouwkunde, kennis van hypotheken en verzekeringen en ervaringsdeskundigen. Ook bedrijven kunnen nu ondersteund worden bij vragen en problemen rond schadeafhandeling en versterking.

De medewerkers krijgen uiteenlopende vragen van bewoners, zoals: ‘We hebben nieuwe schade ontdekt. Waar kunnen we dit melden?’ ‘We zijn het niet eens met het schaderapport. Kunnen jullie ons helpen met een zienswijze?’ ‘Onze woning wordt versterkt en er komt zoveel op ons af. Willen jullie meedenken?’ ‘Binnenkort komt de Arbiter bodembeweging voor een schouw/zitting langs. Kunnen jullie ons ondersteunen?’

Er wordt hulp geboden bij alle onderwerpen die te maken hebben met de aardbevingsproblematiek. Zoals het schadeproces; het versterken van uw woning; sloop en herbouw van uw woning; aankoop of verkoop van een woning met een lopende schademelding n informatie over diverse regelingen.

Stut-en-Steun is gevestigd aan de Spoorbaan 1 in Appingedam. Men kan langskomen tijdens het inloopspreekuur of een afspraak maken om langs te komen. Indien gewenst komt één van de medewerkers op huisbezoek.

De wekelijkse inloopuren zijn: maandag van 14.00 tot 16.00 uur aan Spoorbaan 1 Appingedam; woensdag van 9.30 tot 12.30 in De Fakkel aan Oosterstationstraat 14 Uithuizen en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur in ’t Mainschoar aan Hoofdweg 81A Kolham.

De dienstverlening van Stut-en-Steun is onafhankelijk en gratis.

Meer informatie op: www.stutensteun.nl.