Voordelige bril bij BETEROPTIEK

APPINGEDAM - Bas en Susan Mulder openen vrijdag 1 februari de deuren van hun nieuwe winkel BETEROPTIEK op de hoek van de Dijkstraat en de Kniestraat in Appingedam.

Na een wekenlange verbouwing, waarbij zelfs het ontwerp van de brillenrekken van eigen hand is, krijgt Appingedam er een opticien bij in het goedkopere segment. “Dat is een echte aanvulling op het winkelbestand,” legt Susan Mulder uit. “Zo’n winkel was er nog niet. Mensen die minder geld willen of kunnen besteden aan een bril moesten naar omliggende plaatsen als Delfzijl of zelfs nog verder weg.”

Susan Mulder bestiert met haar man Cris aan de andere kant van het centrum de winkel Von Oy, een juwelier, audicien en opticien. Die levert geen brillen in het goedkopere segment. Met het openen van BETEROPTIEK, waar zoon Bas het gezicht van de zaak wordt, is het aanbod in de Fivelstad compleet.

Bas Mulder kreeg het beroep van opticien met de paplepel ingegoten. Hij is in de familie de vierde generatie die zich met dat vakgebied bezig houdt. Op zijn 16e begon hij ook te werken in de winkel Von Oy, om vijf jaar geleden over te stappen naar een opticien in Winschoten.

De gediplomeerde opticien heeft er zin in om in de nieuwe winkel aan de slag te gaan. “We kunnen al een complete bril aanbieden vanaf 89 euro. Dan praten we over een montuur met ontspiegelde en verharde glazen. De glazen slijpen we zelf. In de meeste gevallen kan de bril al dezelfde dag klaar zijn, als het om enkelvoudige sterktes gaat.”

Een bril aanschaffen bij BETEROPTIEK heeft als voordeel voor de klanten dat er sprake is van persoonlijke benadering,” meent Bas Mulder . “De prijzen zijn vergelijkbaar met grote winkelketens die goedkope brillen leveren. Maar bij die ketens draait het vooral om volume, zoveel mogelijk brillen verkopen. Daar is niets mis mee, maar klanten krijgen als ze één keer binnen zijn soms met wel vijf verschillende personen te maken, die allemaal een deel van het traject begeleiden. Bij ons krijg je van begin tot eind persoonlijke aandacht van één en dezelfde persoon. Die doet niet alleen de oogmeting, maar blijft betrokken tot de aflevering en is transparant in wat er allemaal komen gaat. Dat zorgt voor een veel betere klantbeleving. Je bouwt een vertrouwensband op. Daarmee hopen we ons te onderscheiden.”

De winkel is van maandag tot en met zaterdag geopend van 09.30 tot 17.30 uur. Op zaterdag gaat de deur een half uurtje eerder dicht.