Verloting voor roeivereniging Neptunus tijdens Sportgala

DELFZIJL - Roeivereniging Neptunus uit Delfzijl wordt tijdens de zesde editie van het Noord-Groninger Sportgala, op 8 februari, door de stichting Eemsmond Sport Delfzijl als goede doel gepresenteerd.

De club kreeg in december met een brand te maken. Roeiloods en tientallen boten gingen daarbij in vlammen op. Neptunus zal tijdens het gala een verloting houden. De opbrengst daarvan gaat naar de vereniging.

Het gaat overigens goed met de stemronde van het Noord-Groninger Sportgala. Er zijn inmiddels bijna 6000 stemmen geteld, meer dan tot nog toe vorig jaar. Het gala vindt plaats op vrijdag 8 februari 20.00 uur in de Nicolaikerk in Appingedam. Tijdens de verkiezing van de sportman-, sportvrouw, sporttalent en sportploeg van het jaar vindt tevens een optreden plaats van zanger René Becker. Wethouder Lea van der Tuin van Appingedam zal, geassisteerd door Miss EemsmondSport Anne Kamminga, de prijzen overhandigen.

De stichting heeft een onderdeel aan het programma toegevoegd, de uitreiking van de oeuvreprijs. De award wordt door wethouder Harmannus Blok van gemeente Het Hogeland overhandigd en is een beloning voor sportieve prestaties die de afgelopen jaren zijn geleverd.

Stemmen kan nog tot en met woensdag 6 februari, via: www.eemsmondsport.nl.