Veerkracht biedt begeleiding aan ouderen, net gestart

WIRDUM Vera Wiersma uit Wirdum is onlangs begonnen met haar bedrijf Veerkracht begeleiding voor Oudern. Men kan bij Wiersma terecht voor praktische hulp en gesprekken.

Dat kan gaan om het opruimen of wegbrengen van spullen, meegaan naar afspraken, het ondernemen van een activiteit of het voeren van gesprekken.

„Eerder had ik een bedrijfje, Spic en Span genaamd,”vertelt Wiersma. „een aantal mensen kon ik goed helpen, maar helaas kon ik er niet van leven en dus ben ik weer in loondienst gegaan. Vanuit een PGB ben ik betrokken gebleven bij een mevrouw. Afgelopen jaar hebben we samen haar spullen uitgezocht, opgeruimd en weggebracht en alles ingepakt voor de verhuizing naar een wisselwoning. In de afgelopen maanden merkte ik hoe leuk ik het vond en hoeveel voldoening het me gaf om op deze manier samen te werken. Dat is de reden dat ik Veerkracht begeleiding voor Ouderen heb opgezet.”

„Ik wil samen met oudere mensen rust en ruimte creëren in hun woning, meegaan naar afspraken om duidelijkheid te geven middels een verslag, samen een activiteit ondernemen om te ontspannen en ik kan mensen helpen hun kracht te hervinden (veerkracht) door met ze in gesprek te gaan als maatschappelijk werker.”

Ïk heb vooral zin in het combineren van praktische diensten en gespreksvoering.” Dit zal ik naast mijn huidige functie in loondienst doen.

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek is altijd mogelijk. Voor contact of meer informatie: www.veerkrachtbegeleiding.nl.