Man verzet zich bij aanhouding na ruzie in taxi in Appingedam

APPINGEDAM - In de Wijkstraat in Appingedam is vrijdagnacht een man aangehouden na een ruzie in een taxi. Rond 1 uur die nacht ontstond er in de taxi ruzie tussen drie mannen en de taxichauffeuse.

Bij de ruzie werd in ieder geval vernielingen aangebracht aan de taxi. Of er ook geweld is gebruikt naar de chauffeuse is onduidelijk. De politie hield één van de mannen aan en deze werd achterin een politieauto gezet. Nadat de agenten diverse verklaringen hadden opgenomen besloten ze de verdachte mee te nemen naar het politiebureau.

Verzet

De verdachte liet achterin de politieauto duidelijk zijn ongenoegen merken over de situatie. De man werd met de nodige moeite uit de politieauto gehaald om vervolgens geboeid te worden. De verdachte verzette zich hierbij echter flink en de agenten moesten het nodige geweld gebruiken om de boeien om te krijgen. De verdachte, een man uit Delfzijl, is hierna overgebracht naar het politiebureau.

Betrokkenheid andere twee mannen

Of de twee andere betrokken mannen ook geweld hebben gebruikt is nog onduidelijk. De twee liepen nog enige tijd rond in de Wijkstraat tot zij na de aanhouding van de verdachte plots waren vertrokken. Volgens omstanders waren beide mannen afkomstig uit Eindhoven.

Een nacht eerder was het ook al raak in de Wijkstraat toen er een vechtpartij plaatsvond in een kroeg. De politie kon de ruzie stoppen maar verrichte geen aanhoudingen. Geen van de betrokkenen deed aangifte, maar de politie onderzoekt de ruzie wel en vraagt getuigen zich te melden.