Lezing Pauline Broekema in Nicolaïkerk

APPINGEDAM - De van het NOS Journaal bekende journaliste Pauline Broekema geeft zondag 17 maart om 14.30 uur een lezing in de Nicolaïkerk in Appingedam.

Daarmee wordt wordt de inmiddels opgebouwde traditie van elk jaar een spreker van naam in Appingedam voortgezet. Eerder zijn Guido Abuys, Geert Mak, Charles Groenhuijsen en Herman Pleij door de Vereniging Historische Kring Amasiusis naar de Fivelstad gehaald.

Broekema is geen onbekende in Appingedam maar zelf ook niet onbekend met Appingedam. Geboren in de stad Groningen heeft ze een grote journalistieke carrière achter de rug. Ze was bijna 35 jaar verbonden aan het NOS Journaal, waar het enige weken geleden landelijk nieuws was dat ze bij die omroep stopte. Deze workaholic heeft ook een groot aantal boeken op haar naam staan. Haar laatste boek is ontstaan in nauwe samenwerking met de Stichting Oude Groninger Kerken. Het beschrijft herinneringen tijdens en na de oorlog van een Joodse familie uit Appingedam.

Haar lezing op de Dam in Amsterdam tijdens de dodenherdenking op 4 mei was indrukwekkend.

„Als historische vereniging zijn we best een beetje trots dat Pauline naar Appingedam,” vertelt voorzitter Hans Meijer. „En contact met haar leert dat zij zich ook op de komst naar Appingedam verheugt. We werken voor de lezing overigens nauw samen met de Stichting Nicolaikerk.”

Kaarten zijn op de dag van lezing zelf verkrijgbaar bij de ingang bij de Nicolaikerk. Ze zijn in de voorverkoop bij de VVV Appingedam en de Read Shop aan de Dijkstraat in Appingedam.