Gemeente zoekt tijdelijke locatie Dr. Damschool

UITHUIZERMEEDEN - Het college van B&W van de nieuwe gemeente Het Hogeland laat onderzoek doen naar een geschikte locatie voor de tijdelijke huisvesting van de Dr. Damschool in Uithuizermeeden. Die wordt nieuw gebouwd op de huidige locatie.

De tijdelijke school kan later gebruikt worden door de leerlingen van NBS De Sterren en CBS De Noordkaap, als die schoolgebouwen versterkt worden.

Het college van B&W van de voormalige gemeente Eemsmond nam vorige maand een besluit over de locatie voor de nieuwbouw van de Dr. Damschool in Uithuizermeeden. Met dit besluit kwam het toenmalige gemeentebestuur tegemoet aan zorgen van ouders en omwonenden over de onveilige verkeerssituatie die zou ontstaan als de nieuwsbouw op de locatie naast NBS De Sterren en CBS De Noordkaap zou komen.

Nieuwbouw van de Dr. Damschool op dieplek zou voor een overbelasting zorgen van de wegen in de woonwijk. Dagelijks zouden er dan naar verwachting minimaal 100 auto’s passeren om kinderen naar school te brengen en weer op te halen. Een deel van de betreffende wegen is enkele jaren geleden juist versmald en van trottoirs voorzien met het oog op de leefbaarheid in de woonwijk.

Aansluitend aan de nieuwbouw van de Dr. Damschool, waarschijnlijk vanaf het schooljaar 2020-2021, kan de tijdelijke schoollocatie worden gebruikt voor de huisvesting van leerlingen van De Sterren en De Noordkaap. Deze schoolgebouwen worden dan versterkt. Met ingang van het schooljaar 2021-2022 zouden beide scholen naar hun versterkte huisvesting moeten kunnen terugkeren.