Tijdelijk clubhuis en botenloods Neptunus op tegenover gelegen grasveld

DELFZIJL - Burgemeester en wethouders van Delfzijl verlenen een vergunning voor het plaatsen van een tijdelijk clubhuis en botenloods aan het Vlotterspad in Delfzijl.

Eind vorig jaar brandde de clubaccommodatie volledig af, inclusief de boten. Clubhuis en botenloods worden binnenkort geplaatst. Wethouder Jan Menninga is blij dat de roeivereniging op zo korte termijn geholpen kan worden. „Vooral voor de jeugdleden is deze snelle actie belangrijk, want zij trainen 's winters altijd binnen. Gelukkig kunnen ze voor hun training in Delfzijl blijven. Dit is een oplossing voor de korte termijn. Het geeft ons de gelegenheid om samen met de roeivereniging te zoeken naar een permanente oplossing.”

Twaalf units

Doordat de gemeente Delfzijl eigenaar is van de grond en de opstallen is samen met de vereniging gezocht naar een snelle, tijdelijke oplossing. Als locatie is gekozen voor het grasveld aan de andere kant van het Vlotterspad. Voor het tijdelijke clubhuis en botenloods is gekozen voor twaalf units in de vorm van containers. Het betreft bestaande units die binnenkort geplaatst kunnen worden.