Kleuters krijgen logeetje van de brandweer

NOORD-GRONINGEN -Kleuters van basisscholen uit Appingedam, Delfzijl, Loppersum en Het Hogeland mogen binnenkort een paar nachtjes op knuffelhond Smokey van de brandweer passen.

Maar Smokey slaapt het liefst in een zo brandveilig mogelijk huis. Aan de kleuters en hun ouders de uitdaging om dat voor elkaar te krijgen. Het logeerpartijtje is onderdeel van DE campagne ‘Smokey komt logeren’ die op 23 januari start. De (loco)burgemeesters en wethouder van de gemeenten lezen dan voor over Smokey tijdens de Nationale Voorleesdagen op de basisscholen in hun gemeente.

Samen met ouders (of opa’s en oma’s) kunnen de kleuters vooraf in huis kijken of het brandveilig genoeg is voor Smokey. Hiervoor heeft de brandweer een werkblad ontwikkeld. Opeelse wijze kunnen de kinderen leren hoe brandveilig hun thuis is. Door vroeg met voorlichting te beginnen hopen de spuitgasten dat kinderen dit zich ook op een latere leeftijd herinneren. Maar natuurlijk proberen ze met hun Smokey-campagne ook de ouders bewust te maken van brandgevaren in huis.