Foto’s bioscopen Delfzijl en Appingedam gezocht

APPINGEDAM - Jan Mooibroek uit Stadskanaal is op zoek nar foto’s en informatie over de voormalige bioscopen in Appingedam en Delfzijl.

Hij heeft ze nodig voor presentaties. „Ik ben jarenlang werkzaam geweest in het bioscoopbedrijf en vanuit die professie heb ik een PowerPointpresentatie samengesteld die handelt over de bioscoopgeschiedenis van en in de provincie Groningen, met als titel ‘Eene Zeer Interessante vertooning’. Daarmee verzorg ik presentaties op verzoek van verenigingen en dergelijke. Over de bioscopen van Appingedam en Delfzijl heb ik wel enig materiaal, maar een paar goede foto’s van de beide bioscopen heb ik helaas niet. Niet van het exterieur en niet van het interieur. Maar het gaat mij voornamelijk om de gevel. Van de LUXOR-bioscoop in Appingedam, nu een kledingzaak, heb ik wel een recente foto, maar misschien zijn er lezers die mij kunnen helpen om aan dit materiaal te komen.”

Eventuele foto’s kunnen gescand gestuurd worden naar: jan.mooibroek@hetnet.nl. Hij is telefonisch bereikbaar via: 0599-615511.