Groninger kampioenschappen tafeltennis

LOPPERSUM - Het grootste tafeltennisevenement van het Noorden vrijdag 25 januari van start.

Dan vinden namelijk de Groninger Kampioenschappen Tafeltennis in de Boshal in Loppersum plaats. Het driedaagse evenement met bijna 350 deelnemers wordt voor de tweede keer georganiseerd door de tafeltennisverenigingen TALO en Midstars.

Vrijdag gaat de organisatie met twee professionele promoteams eerst tafeltennis promoten via clinics voor basisschoolkinderen uit Loppersum en Middelstum, ’s avonds mag de oude garde aan slag tijdens de Open Veteranen. Op dezelfde avond hebben ook de Open Lopster Kampioenschappen plaats. Zaterdag wordt het toernooi geopend door burgemeester Hans Engels en daarna mogen de jeugd en de G-tafeltennissers onderling uitmaken wie provinciaal kampioen wordt.

Zondag zijn de senioren aan de beurt met onder andere topspelers als Nederlands kampioen bij de dames Shuo Han Men en titelverdediger Peter Verweij. Zowel zaterdag als zondag zijn er ook dubbelspeltitels te verdelen.

De toegang is gratis. De aanvangstijden zijn: vrijdag: 10:00 tot 15:00 uur: Table Stars Promotie Dag (basisscholen uit Middelstum en Loppersum); 19:00 tot 23:00 uur Open Groninger Kampioenschappen Tafeltennis Veteranen (veteranen uit heel Nederland) en Open Lopster Kampioenschappen; zaterdag: 9:00 tot 18:00 uur: Open Groninger Kampioenschappen G-Tafeltennis en jeugd; zondag: 9:00 tot 18:00 Groninger Kampioenschappen Tafeltennis senioren.

Groninger kampioenschappen tafeltennis