Nationale Voorleesdagen in bibliotheken

DELFZIJL - De bibliotheken in Appingedam, Delfzijl, Spijk, Middelstum en Loppersum vieren van woensdag 23 januari tot en met 2 februari De Nationale Voorleesdagen.

Tijdens dit jaarlijkse voorleesfeest bruist het in de bibliotheken van de activiteiten waarmee het voorlezen aan jonge kinderen wordt gestimuleerd. Tijdens de Nationale Voorleesdagen maken alle bibliotheken van Biblionet Groningen een eigen prentenboek. Dit bijzondere prentenboek wordt in estafettevorm geschreven en getekend door kinderen die gedurende de Nationale Voorleesdagen de bibliotheek bezoeken. In alle bibliotheken wordt bovendien één tekening geselecteerd waar Biblionet Groningen een digitaal prentenboek van gaat maken. De lancering van dit digitale prentenboek is op 1 februari.

In de vijf bibliotheken zijn de volgende activiteiten:

Bibliotheek Delfzijl: Theatervoorstelling Pie en Raatje: woensdag 23 januari van 9.30 tot 10.00 uur; voorlezen en Botje Bij: woensdag 23 januari van15.00 tot 16.00 uur;

Bibliotheek Spijk: Theatervoorstelling Pie en Raatje: woensdag 23 januari van 11.00 tot 11.30 uur;

Bibliotheek Appingedam: Voorlezen en Bouw een huis: maandag 28 januari van 15.00 tot 16.30 uur; voorlezen en De lapjeskat: dinsdag 29 januari van 15.00 tot 16.00 uur;

Bibliotheek Loppersum: voorlezen en De lapjeskat: woensdag 30 januari van 15.00 tot 17.00 uur;

Bibliotheek Middelstum: voorlezen en Vera de vlinder: vrijdag 1 februari van 15.00 tot 17.00 uur

Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken, ook het bibliotheeklidmaatschap is voor kinderen gratis. Als een peuter of kleuter tijdens De Nationale Voorleesdagen lid wordt, krijgt het bovendien een leuk cadeautje.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar centraal. Dit jaar is dat Een huis voor Harry van Leo Timmers. Het gaat over Harry, een dikke kater met een klein hartje. Hij gaat liever niet naar buiten, want binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? Tijdens onder meer het Voorleesontbijt wordt er voorgelezen uit Een huis voor Harry.