Modelbouwer zoekt informatie zandzuiger Lommerts

MIDDELSTUM - Modelbouwer Klaas Poort uit Middelstum heeft al vele modellen gebouwd van de Lommerts-vloot in Delfzijl. Op dit moment is hij bezig met de modelbouw van de Lommerts-zandzuiger Gerrit L, een schip met een zelflosinstallatie.

Na een lange zoektocht op het internet en met hulp van de Lommerts-brigade is hij gestart met de bouw. Helaas is de huidige informatie voor hem nog niet voldoende om alle onderdelen van de zandzuiger na te bouwen. Hij is op zoek naar foto’s of andere informatie over de zandzuiger Gerrit L? Alles is welkom! Op 5 oktober zal dit model en heel veel andere Lommerts-miniatuurmodellen getoond worden op een modelbouwshow in Drachten. Uw foto’s of Informatie kunt u sturen naar klaaspoort@hetnet.nl.

„Lommerts is een bedrijf waar veel mensen een warme herinnering aan hebben,” weet Poort. Vrachtwagens, hijskranen, zwaar transport, wegenbouw, grondverzetmachines, containerwagens, zandkippers, Lommerts had het allemaal. Je was er trots op om te werken bij dit familiebedrijf. Helaas is het bedrijf ter ziele gegaan. Het verlies van je baan en je collega’s viel zwaar, maar Lommerts leeft sinds kort weer op. Twee oud-medewerkers zijn Facebookpagina’s begonnen met daarop oude foto’s en verhalen over die ‘goede oude tijd’ die door veel mensen met veel plezier worden bekeken en gelezen.”

Een bijzonder gegeven is dat een groot aantal modelbouwers met hart en ziel bezig is met de modelbouw van vrachtwagens en machines uit de Lommerts-stal.