Roemeense wintervertellingen Janneke Vos in Hellum

HELLUM - Janneke Vos uit Roemenië komt zondag 20 januari om 14.00 uur wintervertellingen houden in Hellum.

Dat doet ze bij Kunstenaarscollectief stichting De Draad. Dat heeft, sinds Het Oude Postkantoor (HOP) in Delfzijl verbouwd werd, een nieuw onderkomen gevonden in Hellum. In een voormalige basisschool zetelt nu Kunst- en Cultuurhuis De Ent.

Bezoekers van deze voorstelling kunnen na afloop ook nog genieten van de expositie van werk van diverse kunstenaars van De Draad in De Ent. Deze expositie duurt tot en met 31 maart en is geopend op zondagmiddagen. De entree is gratis.

Janneke en haar echtgenoot Ad verhuisden in 2007 naar de andere kant van Europa. Ze gingen met hun honden, koffers, potten en pannen en een paar IJslandse paarden naar het kleine dorpje Oarba de Mures in het hart van Transsylvanië. Nog altijd is het leven hier als een reis terug in de tijd en daarom voor velen zo aantrekkelijk.

Janneke neemt bezoekers met haar verhalen, anekdotes en foto’s mee naar de strenge winters aan de oostkant van Europa en vertelt met humor over haar winterse belevenissen. Zangeres Tita Klimp zorgt voor de muzikale noot.

Kaarten reserveren kan via: collectiefdedraad@live.nl en vanaf een uur voor de voorstelling in De Ent, aan Bovenpad 13 in Hellum.