Waarderingsprijs Loppersum voor Jeugdsoos Flits

LOPPERSUM - De gemeenteraad van Loppersum heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie de vrijwilligers van Jeugdsoos Flits uit Loppersum uitgeroepen tot winnaar van de Waarderingsprijs.

De gemeenteraad deelt jaarlijks de Waarderingsprijs uit aan één persoon of een groep inwoners die een bijzondere prestatie op maatschappelijk, sportief of cultureel gebied hebben geleverd.

De jonge vrijwilligers van Jeugdsoos Flits organiseren al meer dan 25 jaar diverse activiteiten voor de jeugd van Loppersum en omgeving. De jury waardeert de manier waarop de jongeren samenwerken met elkaar en met de gemeente. Zij realiseren een veilige, maar vooral ook leuke plek voor de jeugd. De vrijwilligers zien gaan bij de pakken neer zitten als het even tegenzit, maar zetten juist dan een tandje bij. Namens de waarderingscommissie overhandigde Anneke Knip een certificaat en een bronzen beeldje aan de vrijwilligers.

De vrijwilligers van Kinderspeelweek Bonkhorn in Loppersum ontvingen een Eervolle Vermelding van de waarderingscommissie. Zij organiseren al 40 jaar de speelweek voor de kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook dit jaar hebben de zeventig (vaak) jonge vrijwilligers zich ingezet om de kinderen tijdens de zomervakantie een fantastische week te bezorgen. Er gaat veel tijd en energie zitten in de organisatie. Zonder de inzet van deze enthousiaste vrijwilligers is er geen speelweek.